Livstilsblogg

Jag skriver för att foga samman tillvarons olika essenser. Inte för att gå emot rådande ideal utan för att få ett bra liv. Förresten så finns det många rådande ideal jämsides och hittar man inget man trivs med så får man skapa sig något eget.

onsdag 26 maj 2010

en annan dag

Nu finns det mycket att skriva om, men lite tid. Jag gör det en annan dag. Men sörjan heter Göteborg. Jag har hundra uppslag om vad jag skall skriva; om bibliotek som mister halva sin personal, om hjul som snurrar, om kommersiella konstutställningar som som sponsras med en halvmiljon samtidigt som konstmuseum får minskade anslag och Göteborgs konsthall skall läggas ner. Om dem som fick sitta kvar men inte verkar ha en siffra rätt. Om den förbannade valrörelsen i Göteborg som drar igång och återigen börjar de styrande prata om att de skall satsa på äldre och unga trots att det blir värre och värre för varje år, trots att det är ett vallöfte varje val. Trots att det alltid är samma folk som styr. I dag är det 24 barn på kanske Sveriges skitigaste förskolor i Linnestaden där jag bor. I en av dessa förskolor har nyligen en förskolelärare dömts för att sexuellt ha ofredat ett barn. Att detta kunde ske har självklart ett samband en felanställning. Men det är oansvarigt att inte också inse att man kunde ge barnen ett bättre skydd genom att inte ha 24 barn per förskola, genom att inte låta föreskolelärare arbeta ensamma. Varför är detta inte en viktig fråga? Skamlöst. Jag tror inte att en enda politiker ser sig ha något med denna händelse att göra.

Samtidigt Shanghairesor och vi vanliga medborgare som hela tiden får höra att den ena siffran inte har med den andra att göra. Att sambandet är inbillat. Det yttersta beviset för att vi bor in segregerad stad. Varje händelse ses som en autonom självständig händelse.. Samtidigt skottlossningar varje vecka i Sveriges mest segregerade stad, i Sveriges Chigago. Inte goa gubbar, men goa i huvudet. Återkommer. Men först en som fattat:

4 kommentarer:

  1. Du har helt rätt. Det är makabert att barnen sviks så totalt och att politikerna bara tänker på att roffa åt sig själva.

    SvaraRadera
  2. Roffa åt sig kanske inte är deras huvud syfte med politiken, men det blir väldigt fel. De verkar toppstyrda av Göteborg och co. Kanske för att det är där som pengarna finns och där pengarna finns är det lättare att ha visioner och det är visioner som politikerna kan förstå. Cyklar förbi det där jäklans hjulet varje dag. Å så det här med Shanhai och Kina. Det saknas en grundläggande respekt för att varje människas lika värde (eftersom man inte säger ifrån i Kina när man verkligen har chansen) och med sådana värderingar följer nästan automatiskt en urusel kulturpolitik, för det är en vesäntlig förståelse för vad kulturen kan ge som fattas. Det kan låta som en vulgär lösning men om Anneli och co flyttade ut till förorterna och började umgås med sina grannar så skulle de få större förståelse för vad som händer i Göteborg.

    SvaraRadera
  3. Kanske inte, men politikerna och topptjänstemännen verkar mer intresserade av att skaffa sig ekonomiska förmåner som topplöner och förmånliga fallskärmar än av att göra något för medborgarna.
    Problemet är nog delvis att de örr sig i en egen värls och de tycker att de själva är värda mer än andra.De tycker själva att de är värda dessa förmåner och de har ingen aning om hur vanligt folk lever.
    En person (en kvinna förstås det är alltid kvinnor som offras och straffas hårdare) fick gå men hon fick ju en fallskärm med 24 månadslöner.
    Fabriksarbetare eller vårdbiträden som blir uppsagda får inte det.
    Det är en vacker tanke att de skulle bo i förorten, men skulle det vara ett krav så skulle nog inte så många vilja bli politiker.

    SvaraRadera