Livstilsblogg

Jag skriver för att foga samman tillvarons olika essenser. Inte för att gå emot rådande ideal utan för att få ett bra liv. Förresten så finns det många rådande ideal jämsides och hittar man inget man trivs med så får man skapa sig något eget.

lördag 31 januari 2009

Vampyrer

Vampyrerna har överlevt den industriella revolutionen. De har vandrat genom historien förklädda till exempelvis präster, punkare, nazister, gothrockare, intellektuella och bloggare. Vampyrerna finns i alla kulturer men har en speciell dragning åt den kristna världen, eftersom de attraheras av tanken på offerlamm. Jag försvarar inte vampyrer som varit nazister, även om det var en för tiden passande förklädnad. Nazismen kan dock inte bortförklaras med att den var en rörelse av vampyrer. De flesta av Hitlers anhängare var helt vanliga mänskliga kappvändare.

Många är rädda för vampyrer. Men vad man sällan tänker på är att vampyrismen faktiskt erbjuder evig ungdom och evigt liv. Något som är eftersträvansvärt. Att bli utsugen på allt blod är alldeles ohyggligt. Men ska man vara fin så får man lida pin. Under 1400-1900-talet så var katolska kyrkan vampyrernas största hot. I dag är det plastkirurgerna. En utbredning av vampyrismen hotar arbetsmarknaden för stora delar av skönhetsindustrin och allra värst drabbas förstås plastkirurgerna.

Vampyrer har samma drift att föröka sig som alla andra. Men i dag tillhör de största vampyrfamiljerna fredsrörelsen. Det är rika familjer med anor och tradition, som vet att de har något gott stort erbjuda den vanliga människan. Dagens vampyrer behöver inte överfalla sina offer i mörka gränder. I dag finns ett överskott av aspiranter som inget hellre vill än förlora sin dödlighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar