Livstilsblogg

Jag skriver för att foga samman tillvarons olika essenser. Inte för att gå emot rådande ideal utan för att få ett bra liv. Förresten så finns det många rådande ideal jämsides och hittar man inget man trivs med så får man skapa sig något eget.

måndag 2 mars 2009

Jag vill ha en vampyr som monark!

Det finns de som är emot monarki och det finns de som är för. Nu har jag inte skrivit något särskilt intelligent. Men det finns en tredje väg och det är att skapa ett vampyrernas kungahus.
Fördelen med detta är många. De flesta vampyrer har en ja inte medfödd men medsugen stil. När de blir vampyrer så förstår de den högre estetiken. De hamnar i ett sublimt tillstånd som suger människor till sig. Attraktion av högre graden. Ett vampyriskt kungahus skulle därför aldrig vara ifrågasatt utan istället bli omåttligt populärt och kultförklarat. Ett kungahus som är kult är som att gå tillbaka till den gamla goda tiden, då kungligheterna och gud var ett.

Ytterligare en fördel med en vampyriskt kungahus är att de är alla människor av folket. De kommer från de mest skilda miljöer, men har ändå lyckats skapa ett världsomspännande nätverk. De förstår vanligt folk eftersom de kommer från vanligt folk och har nått sin position i samhället genom stort lidande, är stora diplomater. Vampyrer är varelser som förstår hur det är att lida, att ha det svårt, men också att det går att göra någonting åt en situation som kan verka tillsynes omöjlig. Vampyrer som är mätta och går runt i misären kan med sin attraktionsförmåga och sitt enastående medlidande uträtta stordåd bara genom att finnas till, genom att gå Eriksgatan fram.

Odödligheten är också en aspekt som kommer väl till pass för ett kungahus. Finns det en bra monark behöver man aldrig oroa sig över att han eller hon blir sjuk. Hos varelser som är odödliga finns också en historisk kunskap och ett slags lugn som kommer sig av att ha sett och hört allt förut.

Bildningsförmågan hos de odödliga vampyrerna är också enastående. För även om en vampyr blir många hundra år så påverkar inte deras studieförmåga. De kan läsa på universitet i kanske sjuttiofem år eller femhundra år och bli mer upplyst än någon annan furste eller kung haft möjlighet att bli.

Om vampyrerna skulle bli monarker så skulle det också vara ett sätt för dem att komma ut, att få legitimitet i samhället. Då skulle de slippa att som nu gömma sig bland oss dödliga och tvingas flytta med jämna mellanrum för att folk inte skall lägga märke till att de inte åldras.

Kan det bli bättre? Attraktion, världsvana, upplysthet, odödlighet och stil? Jag kan förstå att det finns de som är emot en mänsklig monarki. Men en vampyrmonarki är perfekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar